Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galéria

hu
Archív
Pécsi Galéria |

Bauhaus Ünnep

Jegytípusok

 • Felnőtt

  700 Ft

 • Diák

  500 Ft

 • Nyugdíjas

  500 Ft

Archív

Bauhaus Ünnep

Jegyinfó

A Bauhaus 100 éves érvfordulója alkalmából a Pécsi Galéria Archívum Alapítvány kiállítás-sorozatot rendez.

A Bauhaus 100 éves érvfordulója alkalmából a Pécsi Galéria Archívum Alapítvány kiállítás-sorozatot rendez, Bauhaus Ünnep címmel 2019-ben több hazai és külföldi helyszínen.

 

A kiállítás a kreatív gondolkodást mind a mai napig jelentősen meghatározó, 1919-ben Németországban létrejött nemzetközi Bauhaus Iskola szellemisége és magyar származású tagjai előtt kíván tisztelegni, akik közül öten pécsi származásúak is voltak.

(Breuer Marcell, Forbát Alfréd, Weininger Adolf, Molnár Farkas)

 

A kiállításon az alkotótevékenységek széles körét felölelő Bauhaus Iskola egykori alkotóműhelyei alapján ez a kiállítás elsősorban a grafikai, könyvművészeti, fotóművészeti műfajokon keresztül vizsgálja a Bauhaus máig tartó szellemi erővonalát, illetve keresi a kapcsolódási pontokat a kortárs műalkotások vonatkozásában és intermediális kontextusban.

 

A tervezett rendezvény-sorozat első állomása a Párizsi Magyar Kulturális Intézet, ahol 2019. április 11-én több mint 35 magyar és francia művész munkájából nyílik kiállítás, amely 2019 május 24-ig látogatható.

 

Második helyszínünk június 6. és július 15. között a budapesti FUGA, ahol a kiállítási anyag a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak fotogrammjaival és építészeti makettekkel bővül.

 

Augusztus végén a Pécsi Galériában mutatjuk be az anyagot a PTE Művészeti Kar hallgatóinak munkáival kiegészítve.

 

Innen a teljes anyag utazik majd Brüsszelbe november végén a Magyar Kulturális Intézetbe, ahol, belga grafikusművészek és a brüsszeli egyetem grafikaszakos hallgatóinak munkái csatlakoznak a kiállításhoz.

 

A program terveink szerint (2020 eleje)  Rómába indul tovább jövő év elején, ahol olasz művészek és a Művészeti Akadémia hallgatóival (ennek az időpontja még nincs egyeztetve, megbeszélés alatt).

 

A kiállítás kurátora: Fekete Vali esztéta, a PTE MK oktatója, az alapítvány kuratóriumi tagja

Művészeti menedzser: Salamon Péter

 

Kiállított műfajok: grafikai munkák, fotogrammok, művészkönyvek, installációk, videoinstalláció

 

Kiállító művészek:

Árendás József, Auth Attila, Balla Dóra, Barabás Márton, Baráth Dávid, Baráth Ferenc,  Budai Lotte, Czakó Zsolt, Felsmann Tamás, Gál Krisztián, Gerendy Jenő, Halasi Zoltán, Korolovszky Anna, Lelkes László, Lengyel András, Lizom Dávid, Maczó Péter, Major Lajos, Molnár Tamás, Nádai Ferenc, Palotai Gábor (S), Pataki Tibor, Perovics Zoltán, Pinczehelyi Sándor, Prell Norbert, Rozman Ágnes, Simon Péter Bence, Serfőző Péter, Szabó Andrea, Szirányi István, Szőnyei György, Tepes Ferenc, Tóth Tamás, Vály Sándor(FIN)

 

Francia vendégkiállítóink:

Anita Gallego, festőművész, Michel Bouvet, plakátművész,

Michel Monteaux, fotóművész és Yann Legendre grafikusművész

 

A kiállítást megnyitja, a kiállítás kurátora Fekete Vali műkritikus, esztéta.

 

A kiállítás megtekinthető szeptember 29-ig.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek