Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Pécsi Galéria

hu
Archív
Pécsi Galéria |

Gótikus hologramok – Vály Sándor (FIN) kiállítása

Jegytípusok

 • Felnőtt

  700 Ft

 • Diák

  500 Ft

 • Nyugdíjas

  500 Ft

Archív

Gótikus hologramok – Vály Sándor (FIN) kiállítása

Jegyinfó

Vály Sándor Finnországban élő magyar képzőművész, médiaművész

Művészetét konceptuális és filozófiai dimenzió jellemzi, amely nem csak a festészetre korlátozódik, hanem kiterjed a szobrászat, zene, film és az irodalom területére is, holisztikus műalkotásokat hozva létre. Vály munkái kiterjedt entitásokat, referenciális viszonyt alkotnak a művészet különböző korszakaival.

Gótikus hologramok című installációja a gótikus térábrázolás perspektívaviszonyaira reflektál, a fényekből kibontakozó, a látvány által meghatározott térviszonyok és érzékeltetett idősíkok rendszerével.

A tudományos megfigyelésekre utaló, de elfelejtett, poros tárlókba, vitrinekbe zárt absztrakt tértöredékek a fénynek és speciális kontextusuknak köszönhetően távolról szemlélve alakulnak át antropomorf testekké, amelyekhez közelítve egyre kevésbé bontakozik ki a látvány. Ez az inverz térviszony az emlékezet időstruktúját képezi le: a jelenben minden szegmensében megéljük a pillanatot, de távolodva, a múltba visszatekintve egy-egy aspektust őriz meg az emlékezetünk.

Vály Sándor 30 évvel ezelőtt költözött Finnországba, a Pécsi Galéria meghívására azóta most először állít ki itthon.

A kiállítást a Pécsi Galéria és a Fényfesztivál közös programja, amely a Fényfesztivál „prológusaként”, június 22-én a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek